Dr Patrick Puttemans,
Medisch centrum Life in Leuven

"Onderschat de fase waarin de diagnose wordt gesteld niet."

Om de slaagkans van mijn patiëntes zo groot mogelijk te maken, moedig ik hen aan om bepaalde basisregels in acht te nemen:

  • Onderschat de fase waarin de diagnose wordt gesteld niet. Het is belangrijk om in een zo kort mogelijke periode (maximaal 1 tot 2 cycli, vooral als de vrouw al een bepaalde leeftijd heeft) alle factoren te onderzoeken die de oorzaak van de onvruchtbaarheid zouden kunnen verklaren. De partners moeten dan ook actief en gezamenlijk meewerken aan deze verkennende fase om zo snel mogelijk te kunnen beginnen met de juiste behandeling. Zo hebben zij de grootst mogelijke kans van slagen!
  • Het is belangrijk dat deze ervaring zo veel mogelijk als koppel wordt beleefd en dat de partners er samen voor gaan. Dit maakt het doorlopen van de verschillende behandelingsfasen gemakkelijker.
  • Aarzel niet om het personeel van het medisch centrum om hulp te vragen. Het is de taak van ieder teamlid om de patiënte en haar partner tijdens het traject te ondersteunen en te begeleiden, en om haar te helpen bij het verwezenlijken van haar droom om moeder te worden. U hoeft dus niet bang zijn om hulp te vragen, vragen te stellen en/of te zeggen hoe u zich voelt tijdens de verschillende fasen van de behandeling!

Illustration 12238288