Pr Paul Devroey,
IFFS, Medical Education

"Positief te blijven."

De drie adviezen die ik aan mijn patiëntes geef om hen te helpen tijdens hun onvruchtbaarheidsbehandeling, zijn:

  • Tijdens het behandelingstraject bent u mijn ‘gast’. U mag dan ook altijd een beroep doen op de medewerkers van het medische centrum waar u wordt behandeld en hun al uw vragen stellen. De patiënte en het medische centrum vormen een team met één gezamenlijk doel: een kind!
  • Probeer vertrouwen te hebben in de behandeling, die tenslotte het resultaat is van de medische vooruitgang, waarbij de risico’s tot een minimum worden beperkt dankzij de meest recente ontwikkelingen. U mag er dus zeker van zijn dat we er alles aan zullen doen om uw wens om een gezin te stichten te verwezenlijken.
  • Met de ontwikkeling van kunstmatige voortplantingstechnieken zijn de kansen om zich te kunnen voortplanten momenteel dezelfde voor mannen en vrouwen. Vandaag de dag bestaan er geavanceerde technieken om eicellen en sperma in te vriezen. Aarzel dan ook niet om met uw arts, gynaecoloog of een specialist op het gebied van onvruchtbaarheid op een open en constructieve manier te praten over uw kinderwens. Bij het voortplantingsproces is leeftijd een van de belangrijkste factoren. Hoe sneller u weet hoe het met uw vruchtbaarheid is gesteld, hoe groter de slaagkansen.