De eerste reflexen die u moet hebben voordat u overgaat tot uitvoerige onderzoeken

Als u twijfelt aan uw vruchtbaarheid omdat u er maar niet in slaagt een kind te krijgen, vergeet dan niet dat een zwangerschap een zeer ingewikkeld proces is. In werkelijkheid bestaat er bij elke cyclus slechts 25% kans dat een koppel erin slaagt zwanger te worden (dit percentage daalt snel naarmate de vrouw ouder wordt). Sommige koppels hebben meer tijd en een nauwgezet programma nodig voordat ze een kind kunnen verwekken. Als beide partners te kampen hebben met een verminderde vruchtbaarheid, dan is het evident dat een zwangerschap nog langer op zich laat wachten.

Voordat u of uw partner vruchtbaarheidsonderzoeken ondergaat bij het medisch korps, zijn er bepaalde zaken die u kunt aanwenden om uw kansen op een zwangerschap te verhogen. Bijvoorbeeld: uw menstruatiecycli in de gaten houden en zo geslachtsgemeenschap plannen in de periode rond de eisprong.

Het is belangrijk om regelmatig geslachtsgemeenschap te hebben, maar denk eraan dat het beter is om de twee dagen dan elke dag. Beide partners moeten ook een gezond leven leiden om hun kansen op een zwangerschap te optimaliseren.

We zullen u een paar basisregels verstrekken om u te helpen bij uw gezinsproject.

Voordat we beginnen, mag u niet vergeten dat deze stappen u misschien niet zullen helpen om uw doel te bereiken, maar het is wel een goed begin.
 

Opvolgen van de menstruatiecycli

Praktische tips